VV.I.P Yang Paling Hebat!~

Ya Allah.. Resah nye hati aku ni.. mcam nak meletup!!

Ya Allah... aku dalam keresahan .. dengan masalah mak... Ya Allah.. berikan la aku jalan penyelesaian.. jalan yang aku faham.. yang yang di redhai... 

Ar.. dengan masalah ira..

Boleh kah aku bertahan....

Errrrmm... nak pecah dada aku memikirkan jalan......................

AKU TAK TENANG.........................

Aku pergi Shopping kat Sogo - Part 2

Ni aku sambung balik kisah aku bershopping kat sogo.. ade la sale kat sini .. 70% mcm tue.. so beli la aku baju belang2 hehe.. My love beli kasut.. so try cari beg x de yang berkenan.. ade tu ade harga dia pulak yg mahal..  huh!!

Aku ngan My Love lepak minum kat Lazzaa cafe.. sementara kaki tgh sakit mengganas.. haha.. 

Kepala dah pening..

ermm

DEMAM!!

Otak aku merawang2 di awangan... memikirkan SMS yang datang--- 

Aku Shopping with My Love Part 1

2-12-2012 ( Ahad)

Cuaca agak baik hari ni sebb masa bergerak beli cari baju farewell masih tak hujan. tapi bila kat Sogo hujan lebat giler :).. tp dah kat dlam Sogo tak pe la.. hehe

Aku belikan baju warna pink yang cantik sangat hehe.. dengan tudung ..

Tp.. masa tengah tengok2 baju boleh pulak bunyi HP yang sangat sakit hati ~..

Erm.. x de mood ...

Sokong Harimau Malaya!!

Sokong harimau malaya mengekalkan kejuaraan!! Go harimau malaya!

Published with Blogger-droid v2.0.9

CABARAN THE BIGGEST LOSER - FRIEND


Akhirnya cabaran The Biggest Loser - Friend bakal bermula pada 1 hingga 31 December 2012.

Cabaran ialah untuk menguruskan badan @ perut buncit dalam masa 1 bulan!

Peserta untuk cabaran pertama kali ini hanya 2 orang sahabat baik. 

Peserta 1 
Nama: Halim
Status : Berkahwin
Umur : 27
Lokasi : Batu Caves
Berat sekarang : 57.1kg (29/11/2012)


Peserta 2 
Nama: Rashid
Status : Bakal berkahwin
Umur : 29
Lokasi : Damansara Perdana
Berat sekarang : 72.1kg (29/11/2012)

Garis Panduan Cabaran

  • Peserta bebas menggunakan apa sahaja teknik senaman bagi menguruskan badan.
  • Peserta mesti melaporkan berat badan setiap pagi pada waktu bekerja.
  • Jika pada hari cuti, peserta mesti melaporkan berat badan pada keesokkan hari bekerja.
  • Pemenang akan dinilai berdasarkan penurunan berat badan dan hilang perut buncit.
Hadiah (update)- Mencari Sponsor
  • Wang tunai RM100 sponsor oleh MRPETAK.COM


++++++++++++++++++++++++++++++++++++

CABARAN THE BIGGEST LOSER - FRIEND
Objektif cabaran ini diwujudkan bagi memberi semangat kepada semua tentang pentingnya gaya hidup sihat melawan obesiti.
Bagi sesiapa rakan-rakan yang ingin menyertai cabaran ini bolehlah menghubungi  SMS/CALL  012-2545567. Email : petakniaga@gmail.com

SILA SMS/ EMAIL :
Nama 
Umur
Status
Lokasi tempat tinggal
Pekerjaan / Student
Berat badan (KG)
Tinggi (CM)

 Syarat-syarat :
  • Terbuka kepada semua peringkat umur.
  • Cabaran ini ialah PERCUMA
  • Mesti mempunyai timbang di rumah @ pejabat.
  • Mesti mempunyai keazaman tinggi menghadapi cabaran.
  • Cabaran akan terbatal jika anda gagal memberikan kerjasama.
CABARAN JUJUR  SETIAP HARI:
  • Setiap pagi sila SMS berat anda kepada admin, admin akan merekod di dalam blog.
  • Pastikan anda jujur memberi jumlah berat badan anda.

Aku hanya dia area kajang, bangi n Putrajaya??

Haha.. tajukje mcm pelik je.. haha.. ni aku nak citer pasal ak n mylove hanye ronda2 area kajang, bangi n putrajaya je ari sabtu 24-11-2012  lepas  haha..  hari ni baru sempat update entri blog :))
ade banyak gambar yg kami ambik.. nanti aku upload ye :P

Borak Future with Eric

wuahhh... semalam , 27-11-2012 (Rabu) aku jumpe eric jap kat pelangi mamak around 9.30pm..
aku jumpe dia sebb ak nak settle hutang ak yang dh berhabuk kat dia.. huhu walaupun dia dah banyak bersabar ngan aku ni .. 

ala aku ngan dia dah lebih 8 tahun kenal.. sejak dari tempat keje lame aku lagi.. tp memang dia byk tolong aku.. 

macm2 kiteorang berborak.. semua tentang masa depan :).. sekarng dia massyuukk keje ngan Ricky haha :P

alamak line tak clear nak sambung citer.. jap ::(

Aku perlukan udara..

Ya Allah.. Kuatkan iman ku.. Berikan aku cahaya keredaan Mu ...
Amin..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Aku mesti berjimat-cermat

Tajuk apakah ini? hehe..

aku saje nak tulis pasal tajuk ni.. berjimat cermat.. fuhh.. pentingnya berjimat-cermat weii ...

kalau tak jimat aku akan tak de duit langsung !! mampuss..

Bos aku tu walau pun dalam akaun dia ada 15 juta tp still berjimat-cermat tahap gaban..

Tekad ni. aku kene berjimat cermat lo.. :))

P/s : Cari duit 5 sen kumpul2... huhu

Aku VS Halim - Cabaran six pack!!

Dengan rasminya hari ini!! 23-11-2012 aku telah dicabar oleh Halim !!

Badan Idaman !! 
Halim Cabar aku jika aku dapat menurunkan berat badan dengan SD2, yang dia akan menurunkan berat badan dengan cara bersenam!!

Fuh Serius ni!!


TARGET MASA 1 BULAN dari sekarang!!

Err.. susah ni nak buat macm ni!!

Kene block lagi!



Waurghhh br nk dtg awal.. Dh terpakse lewat 13 minit.. 
Err.. Marahnye.. 

Ni sebb ade kereta exoRa yg dh pancit so aku x dpt keluar.. Argh..


Published with Blogger-droid v2.0.9

Aku Teringat : Bateri kereta kong!! di kampung

aku teringat kisah bateri kong di kampung ..
ni mase aku balik kg ngan ira la (adik anak ke 8) time tu dia nak kuar ngn R (nama sama ngan aku) ahha..

 R ni  kat pekan tiram.. so aku kene la ambik dia kat sane sebab motor dia rosak kat bandar. so mase sampai sane ngan ira, boleh lak x leh start.. wuargghh.. nasib ade mamat2 teksi kat situ yg tolong jumper!!.. fuhh selamat...

terpakse la tukar bateri tu.. tp R yg bayar la.. sbb aku pun mase tu lum berduit lagi.. nanti aku ganti :)).. hehe.. beli bateri jenis basa


P/s : jgn last minute ganti bateri yerrr...

Cuaca indah sebelum hujan

Published with Blogger-droid v2.0.9

Aku g hantar my love

Pagi ni dengan semangatnye.. Aku bangun pukul 5.45 n gerak kul 5.55 pagi ke bangi.. Berkobar2 nk hantar my love g daftar kat kolej islam..


Published with Blogger-droid v2.0.9

Cuaca panas yang tenang




Cantiknyer suasana petang hari ni.. Depan opis aku je.. Haha


Published with Blogger-droid v2.0.9

Salah Kah AKU?? Alibaba?

Huh... pening betol pale ni memikirkan nnyyerr...
ni la pasal opis lame aku yang menggunakan nama aku as pengarah untuk dapatkan tender kerajaan.. ala orang panggil Alibaba tu.. huu.. tak sangka aku pun terbabit jadi Alibaba ni !!

Masalah ni dah lama dah.. sejak aku tinggalkan opis lame aku tu sepatutnya aku dah clearkan nama aku terus.. ni tergantung tak bertali!!

Hari ni sebenarnya aku dah kira macam janji yang tak sure la kat diorang aku nak dtg dataran prima .. tp aku ade masalah yang tak dapat dielakkan.. 

Terus S marah aku!! weii. its URGENT !! Their waiting for you at coffe shop!

er.. aku terkejut ar..

aku tanyer la pendapat H ttg ni, H cakap just biarkan je.. kalau dia, dia akan La la la je.. diorng yg salah sebb gune nama ko!!

So tenang la sikit hati aku ni.. haha

so aku mesej kat S, yg aku sory tak dpt dtg n aku ader hal yg x dpt dielakkan.
abis la citer!! huhu

P/s : JANGAN JADI ALIBABA!! ok !!

Aku Teruk!

Teruknya diri ni ... dah la takde duit.. menyusahhkan orang pulak tu...

Ya Allah berikan la aku rezeki yang halal :)

Amin~~

WaRna Aku & My Love


KELABU
Kebanyakan mereka yang diwakili oleh warna Kelabu ini sangat menarik orangnya dan aktif. Kamu juga ingin diri kamu dikenali orang ramai dan menjadi kepantangan kamu pula sekiranya tidak dilayan dengan adil oleh sesiapa saja! Kamu juga seorang yang tidak gemar menyimpan apa juga perasaan di dalam hati dan lebih suka meluahkannya. Sesekali kamu boleh bersikap pentingkan diri sendiri. Namun kamu amat pandai menawan hati orang lain apatah lagi dengan sikap humor yang kamu miliki itu.

24 Jun - Kelabu
KELABU


OREN 
Syabas! Kamu ini jenis orang yang berani menanggung segala risiko atas tiap perbuatan yang kamu lakukan. Baguslah macam tu. Kata orang, berani buat beranilah tanggung. Kamu juga bijak mengambil hati orang-orang di sekeliling kamu dan ini membuatkan diri kamu disenangi ramai. Kamu punya matlamat tersendiri dalam hidup yang menjadi target kamu selama ini dan sanggup bersaing untuk berjaya. Menyentuh soal perhubungan, kamu sebenarnya seorang yang sukar untuk mempercayai orang lain tapi bila kepercayaan itu wujud, selamanya kamu akan percayakan dia! Begitu juga dalam perhubungan cinta. Bagi kamu, saling percaya itu amat penting!


5 - 14 Julai
OREN


 SUMBER

Nape aku harus pendamkan :(

Arghh... nape la perasaan ni gelisahhh.. macam nak memberontak... adakah mungkin aku terlalu memikirkan perkara-perkara yang tak masuk akal..

aku benci perasaan ni!!

mungkin selepas aku melihat hp my love...

sakitnya hati ni... bila dipikirkan kembali..

Ya Allah.... berikan la petunjuk kepada kami.. cahaya kebahagian... 

Gula-gula dari spain??

ade tulisan LA kat gula-gula tu..
tebal n besar :))
banyak gilerr :))
Fuyooo gula2 mahalll... Haha.. Tu bos aku yg ckap la.. 1 gula2 rm10. Fuhh.. Tp mmg sedap la.. Saiz pun agak besar..
Satu plastik besar bos suruh staf abiskn.. Huh.. Kencing manis la aku..
Published with Blogger-droid v2.0.9

Aku buat roti canai!! HAHA

uli-uli jangan tak uli.. sampai letih :)
hampir siap roti canai
taaadddaa .. hehe siap jugak kan ... tp makan sorang2.. :((

Aku makan sorang2 td malam.. pastu terus tido.. tak sempat nak sent mesej kat my love :(
Published with Blogger-droid v2.0.9

Aku bengang dengn kereta letak depan parking!!



Bikin panas betul ar... Pepagi lagi..
Dh la aku dah lambat.. Terpakse pulak menolak 6 kereta pagi ni...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Oh NO!! Aku 'dance' OPPA GANGDAM STYLE???


Arghh aku giler.. 
boleh pulak aku join menari ala oppa gangdam style !! 
ni mase kau g kat e-Curve semalam Sunday 18 November 2012 wit My Love la..

Memang kelakar n +++malu giler!! dah la tak tahu dance.. haha.

ade video my love rakam.. segan ar nak post.. nanti la aku post. tungggu.. haha..

Sedapnye tido di waktu bekerja..

Cuaca hari ni redup lepas ujan.. Fuh lena aku..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Aku buat ice-cream goreng

Yummii..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Aku di Taman Layang-layang Selangor

Aku g taman layang buat pertama kali dengan my love. dah tak tahu nak g mane.. ni last yang aku pikir..sebb member opis pernah cakap kat sini best.. tue yang try pegi tu.. mesti my love pelik ye.. haha.. dah dia muda .. aku pulak rase macam dah ada 3 orang anak datang sane.. sesuai kalau bebudak datang sini .. haha..

Ramai gile pengunjung kat sini.. nasib dapat parking :))

Cantik kan layang2 ni.. ari ni aku just tengok je.. lain kali la main :))

santai je makcik adik abang ayah.. hehehe.. aku ngn my love je..

Fuyoo.. terbang ...

sesuai buat jogging.. jauh giler perjalanan.. tp ramai..

ni aku ambik gambar kat jeti .. air

cantik suasana matahari terbenam

Sampai ke senja aku lepak.. pastu balik la :))


Aku mintak mintak cuti 3 jam

huhu.. aku diminta oleh my love cuti sekejap sebab aku nak hantar dia g daftar kolej kat Putra Mahkota. Harap2 dapat la cuti tu ye :) .. 

my love risau sangat .. mesti dia pening pale sekarang sebb kakak dia kene pergi perak last minute call.. aduhai.. so aku la jadi hero penyelamat keadaan .. hehe aku je la yang boleh dia harapkan.. takkn nak mintak tolong org lain pulakk.. haha

Aku tengok Istanbul Aku Datang :)

Aku akhirnya tengok movie istanbul aku datang wit my love :)

Aku gelak terbahak2 kat wayang duduk couple seat. 
kebetulan adde member UiTM aku kat sebelah. tp.. dia tak perasan aku.. lala..

Mata aku sakit tapi aku tak ambil MC.. haha

Mata aku yang gatal2..
Walau weii mesti.. Budak perempuan yg famous dengn video mc sakit mata bengang dengn aku kann... Hehe... Tp mmg  mate aku sakit ari ni.. Huh!!
Published with Blogger-droid v2.0.9

DAY 6 to 11 - Sepanjang aku berdiet dengan Alpha Lipid SD2 | Testimoni Benar Aku!!

Asslamualaikum.. 

Setelah seminggu aku mengharungi program diet dengan alpha lipid SD2 ni..aku berjaya kurangkan berat sebanyak 3kg.. 

YahoooOo.. rase macam dalam mimpi..

Berkat aku ambil SD2 ni tak sia-sia rupanya.. ada jugak kesan kat badan aku ni..

Oleh kerana badan aku berisi.. SD2 membantu aku membuang lemak berlebihan di bahagian belakang pinggang yang gelebeh tue.. hehe

Ada kawan aku tegur " eh nape badan ko susut ni?.. ko sakit ker?" sampai macam tue sekali..

Aku ni ade masalah perut buncit jadi aku kene teruskan program berdiet ni untuk sebulan lagi!!~ hehehe.. baru aku akan kurus sepenuhnyer nanti!

Aku setakat ni baru sahaja habis 1 tin. Aku kene la beli lagi kat Azhar member aku tu..

Tak sabar nak tunggu gaji nanti.. nak beli SD2 1 tin. S

Sebenarnya 1 tin boleh bertahan 1 minggu sahaja. tp aku ni nak skip jimat la konon .. kalau tengah hari aku dah makan sayur2 aku tak makan la alpha lipid SD2 ni.. haha

Kalau nak berkesan terus boleh makan mengikut sukatan yang diberikan.. mesti CONFIRM kurus!!






Kalau sesiapa yang nak mencuba program diet Alpha Lipid ni boleh la terus hubungi aku yer.. 012-2545567, SMS pun boleh kalau segan. :) hehe..


P/S: Korang mesti nak tengok gambar sebelum selepas kan?.. hehe.. boleh nanti aku masukkan dalam post yang akan datang ye.. Tungguuuu

Aku Si Pelat R | Aku Dan R: DAY 5 - Aku kurang buang air besar?? | Testimoni Benar Aku!!

DAY 5 - Aku kurang buang air besar?? | Testimoni Benar Aku!!


Assalamualaikum.
Hari ni hari ke 5 aku dalam misi menguruskan badan!!~ haha

Kuruskan badan bagi lelaki kadang2 buat orang meluat!! haha terutama member2 yang rasekan tak perlu semua tu.. hehe.. tapi bagai aku selagi aku TAK KAHWIN lagi aku kene jaga penampilan lo nanti awek lari lo!!~ aharkk..

oklaahhh

Ni aku nak citer sikit pengalaman aku minum SD2 ni.. oleh kerana aku tak makan nasi n benda2 seangkatannya aku dah kurang buang air  besar.. selalu setiap pagi.. ni mcm waktu malam baru terase nak membuang air besar..

Aku bertanya dengan member aku azhar tentang hal ni.. dia ckap memang macam tu .. kene banyakkan makan sayur so dapat la aku nak buang sesuatu hahaha.. tue la sebab nyer..

so korang tak payah la takut yer.. minuman ni tak memudaratkan .. malah aku rase lebih ringan seperti ingin terbang.. <<--- ayat mengarut la tu!! haha


Aku Si Pelat R | Aku Dan R: DAY 4 - Makanan yang mesti aku MAKAN? | Testimoni Benar Aku!!

DAY 4 - Makanan yang mesti aku MAKAN? | Testimoni Benar Aku!!

Assalamualaikum..

Hari ke-4 aku berDIET dengan Alpha Lipid SD2, so far semua berjalan dengan lancar.. oleh sebb aku dah tak makan nasi aku kurang ke toilet nak buang air besar.. 

Aku risau jugak nanti kesan sampingan produk ni.. Aku bertanye2 pade yg pakar lo.. diorang ckap memang macam tue.. aku kene banyakkan makanan bersayur..

 SAYUR??!! 

alAmak! sayur ape aku nak makan ni??

Ok aku usaha la beli sayur kat kedai bawah umah aku.. sayur sawi + lobak merah.

hasilnya..

Taaaadaaa...
Kalau nak makan sayur kene la hias cantik2 baru selera nak makan!!





Aku Si Pelat R | Aku Dan R: DAY 3 - MULA Minum Alpha Lipid SD2 dan Pantang Larang | Testimoni Benar Aku!!

DAY 3 - MULA Minum Alpha Lipid SD2 dan Pantang Larang | Testimoni Benar Aku!!

Assalamualaikum...

Hari ni 9-10-2012 (Selasa)

Aku dengan bangga nya dah start minum Alpha Lipid SD2 ni..

Rasanya .. Manis soya2 yang sedap.. macm rasa vanilla pun ada..

Macam2 dugaan hari ni.. dengan member office aku yang akan ajak aku keluar.. 

Aku takut nanti kang aku makan nasi pulak.. sebb ade pantang larang nak biar produk ni berkesan!!

PANTANG LARANG?? ape tu @@|||

Pantang larang bermaksud makanan yang TAK BOLEH dimakan !! :(



  1. Nasi / Mee / Bihun - segala macam makanan yang berkhabohidrat!!
  2. Roti -   pun TAK bolehhhh!!!~
  3. Makanan bergoreng!! KFC? - pun kene cuti makan.. :P
  4. Makana Berminyak!!
  5. Buah-buahan? - mesti korang pelik tak boleh makan kan??.. sebab buah-buahan mengandungi GULA yang tinggi!!~ hehe buah EPAL HIJAU boleh!! taadaa ade gak buah leh telan!!~
  6. KOPI ais / kopi panas/ kopi dangdut - semua mengandung kafein yang mesti dijauhkan!! haha
  7. Teh tarik mamak, air laici, air tembikai campur buah epal SEMUA tak boleh.. air suam je ok!!
Abis aku nak makan ape?????? 
dah semua tak boleh!! :( wuaahhh

Aku tak risau sebenarnya sebab Alpha Lipid SD2 ni buat aku kenyang selama 4 jam!! 

Jadual aku minum SD2!!
8.00 pagi - masa aku sampai kat office
12.00 tengah hari - sebelum aku g lunch
5.00 petang- sebelum aku balik rumah
8.00 malam- sebelum aku tengok berita utama.. hehe

DAY 2 - Aku Was-was nak Minum Alpha Lipid SD2 | Testimoni Benar Aku!!

Assalamualaikum.. 

Hari kedua.. aku belum mula minum susu tu ....

NAPE aku tak minum?

sebb aku TAKUT!!



TRAUMA!! - sebb aku tak nak jadi macam diet2 sebelum ni yang hangat2 taik ayam jer



DAY 1 - Aku beli Alpha Lipid SD2 | Testimoni Benar Aku!!

Assalamualikum.. fuyooo aku dengan tak semene2 aku membeli SD2 ni.. aku sebenarnya berat dalam 73kg tinggi 165cm.. kalau ikut BMI memang over berat!! lo.. oh tidakk!!

Tapi..

Nape aku tergerak hati nak beli SD2 ni.. ??

Penyebab dorongan aku beli Apha Lipid SD2







  1. Teman wanita aku mintak aku pakai baju kotak2 yang pernah beli dulu.. aku dah try tp tak muat la pulak!!.. so aku terpakse la diet!!!! dulu muat sekarang dah tak muat!! sebab BUNCIT ~~
  2. Sebab aku termakan dengan iklan BOLEH MENGURUSKAN DALAM MASA 2 MINGGU!! 2-3 KG!! haha.. so aku pun rase macam nak cube la.. sebb sebelum ni mcm2 aku dah try.. semua hampa @@!!!
  3. Aku akan mendirikan rumah tangga tak lame lagi.. so aku tak nak bila aku dalam gambar bulat2 je haha... aku nekad nak KURUS!!!
tue la antara penyebab musabab aku membeli Alpha Lipid SD2 ni selain aku nak tinggatkan keyakinan aku berhadapan dengan orang... Gemuk tak salah cume kalau ade peluang untuk kurus korang mesti akan rase kelainannyer.. betoll aku tak tipu!!~ hehe 

P/s :  Terima Kasih kat Azhar member kepada awek aku yang yakinkan aku beli produk ni.. TQ sangat!!

lisa surihani pelat "R"..???? | COPY & PASTE Blogger


lisa surihani pelat "R"..????


korang pernah jumpa tak orang yang pelat huruf "R"..??


pelat "R" nie macam kalau dia sebut huruf nie sama ada akan jadi huruf laen ataupown dengung dia terlebih kasar. contoh curi jadi culi, carik jadi cayik, jernih jadi jerghnih. agak pelik kan. tapi tue la hakikatnya.

aku salah seorang budak yang pelat huruf "R" nie. masa sekolah dulu selalu je kena ejek. kawan2 aku suka buat aku terpaksa sebut perkataan yang ada huruf "R" nie. seksa kowt nak sebut. lepastue suka hati je gelakkan aku.

masuk sekolah menengah naseb baek tak ada orang duk mengejek pasal pelat aku nie. sebab aku sedaya upaya sorok. kadang2 kalau ada perkataan yang melibatkan huruf "R" aku akan cakap laju2. naseb baek dorang dapat tangkap maksud aku tanpa perasan sangat kepelatan aku.

masa PLKN pulak aku cuba temuduga untuk jadi ketua kompeni. cikgu suruh bagi arahan. aku pown sedaya upaya la meneran suara bagi kuat. dah ok dah. dengung semua dah perfect. tapi yang kacaunya sebutan "R" aku. cikgu cuba nak ubah. tapi nak buat cam ner. dah aku dari kecik lagi pelat. tak boleh nak ubah. heeeee~

masuk jer UMP baru aku tau rupanya ramai jer yang pelat huruf "R" nie. antaranya abang kat kafe KK5. dia sampai sebut oren jadi oyen. lagi teruk. sampai tak boleh sebut lansung. aku ingat aku yang paling teruk.

selain tue aku dapat tau Lisa Surihani pown pelat "R" jugak. adik beradik la kitorang nie rupanya. hehehe.



ape pown aku dah tak malu sangat kalau sebut "R" nie. lantakla orang nak kate pe. janji aku bahagia. hehehehe.

sape lagi yang pelat "R"..?? cepat ngaku. huhuhuhu..

"R" for rabbit.. heeeeee~

si pelat RRRRRR | COPY & PASTE Blogger


Thursday, March 3, 2011


si pelat RRRRRR


dalm banyak2 huruf kat dunia nie.
aku paling x suka nak sebut huruf RRR..
sebab... sebab...sebab..
aku x boleh sebut..
dalam erti kata lain aku pelat 'R' lah..
aku dah cuba nak betulkan tapi x boleh..
aku ade jugak tanya doktor mase aku nak kena bedah mase
from 1 dulu, asal aku x boleh sebut 'R'
dia jawab mungkin sebab aku mengalami sakit tekak
yg teruk atau aku ni si 'istimewa'
aku selalu kena kutuk pasal pelat aku nie..
tapi aku x kisah asal x lebih2 han sudah lah..
yg penting ingatlah pepatah nie..
'dalam dunia nie x semua org sempurna,
setiap org ade kelebihan dan kekurangan t'sendiri'
so, korang x payah bangga yg korang tue sempurna sgt okey...

p/s: aku si istimewa 'pelat RRR'
aku juga si tangan 'kidal'
aku lain dari yg lain okey..

R itu menakutkan untuk si pelat seperti aku | COPY PASTE BLOGGER


R itu menakutkan untuk si pelat seperti aku

>> SATURDAY, MAY 1, 2010



It's a weekend accompanied by my beloved wife. Balik kampung, spending the weekend at my parents' house. Sambil tolong-tolong mak masak, banyak gak benda yang disembangkan. Antaranya kisah-kisau h masa aku kecik dulu..Mak dok citer la perangai budak2 aku kat wife ku. Huhuhu~~~

Antara yang mak citer, hal masa aku kecik yang pelat. Haa...dulu aku pelat nak sebut huruf R. Memang jadi huruf L yang tebal la bila nak cuba buat huruf R tu. Makcik2 aku selalu gak ajar aku nak sebut R.

"Camni, RRRRRRRRrrrrrr~~~~~~", sambil tunjukkan lidah yang bergetar-getar.

"Ooo..ok..ALELELELELELELE~~~~", aku cuba ikut getaran R tadi, tapi nyata bunyi yg kuar tetap huruf L...jadi ALE sebutannya..tapi bergetar. Korang bayangkan dan buat la sendiri.

Ada sekali tu mak guna petua guna daun lalang untuk lurut atas lidah tu. Perghhh!!!~~~ jangan harap le beb!! Aku cabut awal-awal dah sebelum mak aku sempat naik umah. huhu..


Tapi yg paling aku ingat saat paling menakutkan dan mencabar untuk sebut huruf R ni masa aku darjah satu. Pagi itu, Cikgu Mat Noor selaku guru muzik kami mengajar satu lagu baru. Tajuk sebenar lagu tu aku lupa, jadi aku letak la lagu tu sebagai 'Telefon Berbunyi". Haaa..korang ingat tak ada belajar lagu ni masa kat sekolah rendah???

Ni lirik lagu dia;

Telefon berbunyi RINGGGG RINGGG RINGGGGG
Ku angkat ku tanya siapaaa
Telefon berbunyi RINGGGG RINGGG RINGGGGG
Ku angkat ku tanya siapaaa

Lirik penuh dia aku lupa. Tapi rasanya macam ni je lirik dok ulang-ulang. Jadi kami pun belajar la menyanyi ramai-ramai. Sekali nama aku kena panggil plak.

"Kacak!!! Sila ke depan nyanyi untuk group ni", panggil Cikgu Mat Noor supaya aku wakil barisan tempat duduk aku.

Aku dengan berat hati tapi masa tu tak berapa nak segan, budak kan..pun berjalan ke hadapan kelas. Sambil berdiri menghadap rakan-rakan lain, Cikgu Mat Noor pun suruh aku nyanyi.

"Telefon berbunyi..WLlliiinnnngggggg wLLlliiinggggg wLllliinngggggg". Bunyi W halus di depan tu terhasil bila budak pelat R cuba sedaya upaya untuk meng'R'kan bunyi. Kemudian Cikgu Mat Noor suh pandang dia.

"Ulang"

"Telefon berbunyi..WLlliiinnnngggggg wLLlliiinggggg wLllliinngggggg"

"Rrrrinnnggggg"

"Wlinnggggggg"


Then cikgu tau dah yang aku memang pelat R. Jadi Cikgu pun suh aku duduk balik ke tempat aku. Tapi masa tu bukan cam zaman skang atau cam citer kat TV. Aku tak kena gelak pun. Huhuhuhuhu..Aku pun tak pasti start darjah berapa aku leh sebut R dengan betul.

Untuk parents kat luar tu, memang comel anak2 kecil sebut pelat, tapi kena tau stat bila kena cakap dengan bahasa dan sebutan yang betul instead of dok ajuk dia cakap pelat. Kang jadi cam aku. Tp kes aku, aku berjaya gak sebut R dengan jayanyaaaaa...


Aku di Rantau Orang (-L-)

Semalam 26-3-2012 (Ahad) aku balik ke kg, aku naik bas dari hari jumaat malam, hari tu ari yang paling tak cukup masa.. dengan kerja opis abis kul 8.30pm.. aku terus gerak g umah kemas barang2.. pastu kebetulan ayed kol n tolong aku antar  g TBS. Nasib baik ader ayed.. fuh.. tak payah pikir pasal kereta...

Mase tu gak aku ade masalah dengan my mama.. aduhai... dengan aku nak balik kg kelam kabut dengan aku dah kering nak call... dengan mesejnya... hanphone buat hal... aduhaiii.. dugaan...

Aku sampai kg tepat jam 1.30am , aku dapat bas tak berapa baik la.. bas buruk.. nasib bawak laju.... gerak kul 10.30pm...

Aku tunggu wana n ira yang 'lambat' nak tahu dpat sms aku.. aduhh.. tunggu lagi 1 jam... kul 2.30 baru sampai.. aku sampai kg pukul 3.20am...

Mase tu semua dah tidur.. mata aku ni pulak tak dapat tido.. mak kebetulan si kembar menangis... mak terperanjat aku ader depan laptop daus... hehehe....


Aku berborak la sampai pagi dengan mak n kakak n other... macm2 la borak...

Aku terlelap sebb esok pagi nak g rewang kat rumah Bibik, ....

Okla .. aku nak sambung buat kerja....

RHB Debit Transfer Celaka Punya Insurans Setan!!~

Arghhh betapa marahnya hati ni !! mcm nak buat rusuhan 3.0 je..

Akaun aku ditolak RM208 pada 10-3-2012 dari mane ntah "Debit Transfer'!!!..
aku marah giler.. kalau ye pun ade insuran mane semua document semua??... arghhh

PERINGATAN!!!
JANGAN TERPEDAYA DENGAN ISURAN MELALUI TELEFON!!!! MERANA NANTI!!

BANGSAT RHB INSURAN!!!!!!!!!!!!!



Lagi x puas hati >>>  RHB yg mangkuk ayun - Aduan & Pendapat - CARI Malay Forums

Ape kurangnya aku ni | Aku memang tahu

Aku sekarang kat opis... aku benti rehat kejap sebb aku serabut... aku semalam down sngat memikirkn hubungan aku dengan eka... aku tahu aku ni banyak sangat masalah.. lama-lama dia akan bosan dengan aku.. aku buat sehabit baik untuk nya.. aku tahu masih kurang... aku ni ibarat mengharap simpati... simpati untuk disayangi.. sedihnya rasa hati ni...

Aku tahu aku tak sempurna macam lelaki lain... aku tahu ketentuan Illahi untuk menentukan jalan hidup aku...

Velentine Day Vs Birth Day | aku tahu aku sape~

Salam...

Hari ini hari jadi kawan aku Halim.. hehehe... ade sesi potong2 kek kat office ni.. seronok la jugak walaupun kek biase je.. tp buat syarat pun dah meriah... memang best sgt..

Ya Allah Tolong hamba mu ini....

aduhaii.. kenapa dengan aku ari ni.. hari ni ialah hari paling teruk dalam hidup aku... terlalu banyak masalah yang timbul.. satu per satu.. sampai aku tak larat nak hadapinya.. aku redah je .. ini semua sebab hutang yang melarat sangat-sangat...
  • Hutang aku pada ERIC = RM 2,700
  • Hutang Emas pada Cik Shima = RM 15,000
  • Hutang Cik Putih = RM 60
  • Hutang Halim = RM50
  • Hutang Zul = RM200
  • Hutang TNB = RM180
  • Hutang Kereta
  • Hutang Bos lama = RM2,500
  • Hutang PTPTN
  • Hutang Mak
  • Hutang Wanie
Ada lagi hutang yang aku tanggung... aku tak tahu macam mane nak sttle kan masalah aku yang byk hutang ni... arghh rase tertekan sangt...

Ya Allah berikan la aku kekuatan dan murahkanla rezekiku yang halal untuk melangsaikan hutang yang banyak ini.. dgn siapa aku harus meminta pertolongan.. kuatkan iman ku untuk melangsaikan hutang dengan cara yang betol.. aku tak nak melakukan perkara yang salah... cari duit yang haram sangat senang... yang halal itu perlukan usaha..

Aku kat mane dalam POLITIK MALAYSIA? | Aku si pelat R

Hai kengkawan aku.. ari ni aku terbaca artikel

 Anak kelahiran Pulau Pinang bernama Adam Adli Abdul Halim mengecam tindakan Ketua Penerangan Umno Malaysia Datuk Reezal Merican Naina Merican kerana mengugut ibu bapanya demi memperbaiki imej Umno BN yang kian dipersoal oleh rakyat belakangan ini.

Ugutan itu, menurut mahasiswa tahun akhir Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) berkenaan gara-gara beliau menurunkan bendera muka Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak di perkarangan PWTC pada 17 Disember lepas.

♥MrPetak.Com♥

Mesti Baca R