VV.I.P Yang Paling Hebat!~

Ramadhan 2 - Akibat Masak Sahur

 Hari kedua ni .. Aku bagun pagi pukul 3.30pagi.. fuyoo pagi gilerr.. sebb aku tidur mengadap kipas direct terus kat aku. so bila terlalu sejuk aku terjaga la.. hehe.. sebb semalam x sedar diri kan..

Aku masak tempe tumis dengan hotdog. dengan telur goreng. memang sedap.. (puji diri sendiri) haha..

Aku tambah 2 kali yoo.. banyak giler aku makan.. melantak tak ingat.. adik aku tak payah cakap la.. tambah beberapa kali. hehe..

Kuih semalam aku beli kat bazar ramadhan ade lagi tak abis sebb tak sedap.. keras..

Lepas aku makan sahur tu .. rase ngantuk tahap cipan.. aku pun tidur la.. terjaga sampai pukul 8.30..

ARGHH aku lewat lagii..

Mampuih la.. 


Aku sampai opis kul 9.00 amik ko!!.. aku terus gerak tak tunggu adik sebb dah tak sempat nak tunggu .. 

Fuhh kene tukar strategi ni .. esok mcm mane eak?




Ramadhan 1 - Aku tak bangun sahur

Salam..

Hahaha ..
malam tdi ye ye je nak bangun pagi pastu nak masak nasi ngan telur.. ni pasal x-factor tdi malam ar yang buat aku tidur lewat plus nak siapkan buku guestbook. 

Last-last aku tidur pukul 2.00 .. Ambik ko!!

Aku terjaga pukul 6.45 pagi .. huhu kelam kabut ingat sempat.. aku tengok adik aku dah siap masak nasi tp tengok je la.. tak dapat makan pun..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Target bulan ni aku nak kuruskan badan tahap gaban ar.. walau ape pun terjadi .. lihat nanti perubahan aku ye.. ni kira azam bulan ramadhan la.. ahaksQ (nak muntah) haha..


Esok Start Puasa.

Target bulan Puasa ni selain nak tambah amal ibadat. Aku nak KURUSKAN badan ikut cara aku sendiri.

MULAI ESOK AKU NAK KURUS!!

TARGET OK!

SubhanaAllah!.. aku tak tenang ..

Ya Allah yang maha besar lagi maha penyanyang..
Aku bermohon kepadamu. Keredhaan mu..

Permudahkan lah segala urusan ku. Ampunkan lah dosa ku ini.

Ya Allah Berikan aku jalan keredaan mu..

Ya Allah , berikan hambamu jalan yang lurus... kegembiraan yang ku terima tidak berpanjangan.. hidup aku musnah.. harapan kedua-dua orang tua ku hancur berkecai!~~

Sape yang harus di persalahkan..

Alhamdulillah .. Aku bersyukur...

Alhamdulillah ..

Aku bersyukur sebab perjalanan aku nak buat bisness berjalan lancar.. ramai yang tempah walaupun kadang2 tak sempat nak buat.. aku kene bahagikan masa n rekod setiap tempahan dengan betul bg tak memeningkan kepala aku ni..

Ini semua sebb aku bakal bertunang tak lama lagi.. nak beli cincin .. hantanran.. majlis.. pelamin.. semua kene pikir.. harap semuanya ok.. Amin...

Jumpe HouseMate Lame

haha.. eh nape aku gelak.. haha.. giler..
aku kat opis sekarang.. walaupun bz aku nak gak meaip kat blog aku ni.. saje nak luah kan sikit benda.. tak penting pun tapi saje nak rekod memory.. haha giler ar..

ni hah aku nak citer semalam 28 feb 2013 , malam la dalam kul 10 mcm tu aku turun la bawah nak beli toupap untuk gf aku.. aku tak ambik ira hari ni sebb dia kuar ngn member dia g mane ntah.. hmm...
nak dijadikan cerita mase aku turun lif tue ade la mamat masuk berkain pelekat n bawak sampah yang banyak dengan botol air. aku mcm kenal sebb dia dah botak so aku tak sure sgt.. last2 aku tegur gak dia.. hahah terkejut dia..

Dia tu Azhar la.. dulu sebelum dia kawin pernah duduk ngan aku.. sekarang dia dah berumah tangga.. aku ade la borak2 pasal kehidupan masing2 (ayat poyo) hehe..

aku bercerita ni sebb mcam ni orang bila dah berkahwin.. banyak tanggungjawab yang kena pikul ..


aku bila la... 

hmmm...

Aku Pelat Lagu Terbaik!!~

Hari Merisik Bakal Tiba

Setelah aku menunggu 2 tahun ni.. akhirnya keluarga my love setuju untuk menerima aku.. aku akan merisik bakal tunang ku pada 11 Februari 2013 (hari Isnin) iaitu pada hari raya cina kedua.

Aku tahu sejak kebelakangan ni ada sahaja yang tak kena dengan hubungan ni.. biasa la.. gaduh2 sayang tu.. kalau cemburu tandanya sayang kn!!.. huhu..

Ape pun aku bukannya sengaja.. aku tak akan sia-siakan My Love aku.. Ak akan jaga.. walaupun ak sekarang susah.. aku akan tetap rajin. Walau pun dia ckp duit tak penting, tetapi sebagai lelaki aku rase penting untuk aku hidup bahagia tanpa masalah yang besar. 

Ape pun harap semua berjalan dengan lancar.

Amin !!~~

Berita gembira!!! M E R I S I K !!

yeahhh Yahioooo...

tak dpat aku nak gambarkan perasaan happy aku sekarang.. setelah sekian lama menunggu dengan sabar..

Bakal ayah mertua ku bagi lampu hijau      untuk aku merisik!! huhu .. seronoknyer...

Terkejut aku semalam pagi My love bagi tahu aku tentang berita ni.. terus nervous aku.. sebb selalu jawapannyer akan       .. 

Yeahhhh

Aku akan merisik pada hari raya cina nanti!!

Ya Allah.. Permudahkan lahh jalan ku ini ... AMIN...

♥MrPetak.Com♥

Mesti Baca R